söndag 6 maj 2012

Dagens bakverk: mormors rulltårtsbakelse :)

Hejsan alla läsare, idag så gjorde jag dessa goda bakelser.
För er som vill göra dessa är här receptet:
Till rulltårtan
Ingredienser:
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk  bakpulver
2 msk vatten ( sist i )

Du gör så här : Sätt ugnen på 225 grader. Ta sedan en bunke, knäck äggen och häll i sockret, ta sedan om du har en elvisp( det går också bra med en vanlig visp) vispa sedan ägget och sockret vitt. Därefter så ska du ta en liten skål och blanda i vetemjölet och bakpulvret. Efter du har blandat det så ska du hälla i vetemjölet och bakpulvret under rörning. Sedan så ska du hälla i vattnet ( det är väldigt viktigt att du häller i vattnet sist ). Sedan så tar du smeten och häller upp den på en bakplåt som har baklåtspapper på sig med hjälp av en slickepott. Fördela smeten noggrant så den gräddas jämt.

Därefter sätt in plåten i ugnen i ca 5-7 min.
Du kan också se att den är klar när den är gyllenbrun eller att du sticker med en gaffel.
När kakan är klar så ta ännu ett baklåtspapper och lägg den på en platt yta. Sedan tar du tag i den ena lång sidans hörner och vänder snabbt upp och ner på kakan ( så kakans botten kommer upp) ta sedan bort " bottens papper" och låt den svalna.
Sedan när kakan har svalnat så tar du på jordgubbsylt så den täcker ytan ( det går självklart bra om man har någon annan favorti sylt), därefter rulla ihop botten.

Dela sedan rulltårtan i ca 2 cm bitar och lägg de på en tallrik eller vad du vill servera bakelserna på.
Vispa sedan ca 5 dl grädde och ta en sked och klicka på hur mycket grädde du vill ha. Ta sedan vilken sort frukt du vill ha på färsk/ konserverad eller fryst går bra vilket som i mitt fall tog jag mandariner .
Sedan är det bara att servera de underbara bakelserna :)

                                                             

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar